Seznam alergenů

Publikovaný ve směrnici 2000/89 ES, od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU.

1 Obiloviny obsahující lepek
Pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich.
1a pšenice
1b žito
1c ječmen
1d oves
1e špalda
1f kamut
1g hybridní ordůdy kamutu
2 Korýši
a výrobky z nich
3 Vejce
a výrobky z nich
4 Ryby
a výrobky z nich
5 Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z ní
6 Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
7 Mléko
a výrobky z něj
8 Skořápkové plody
Mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
8a mandle
8b lískové ořechy
8c vlašské ořechy
8d kešu ořechy
8e pekaknové ořechy
8f para ořechy
8g pistácie
8h makadamie a výrobky z nich
9 Celer
a výrobky z něj
10 Hořčice
a výrobky z ní
11 Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších než 10mg, ml/kg, l, vyjádřené SO4
13 Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
14 Měkkýši
a výrobky z nich

(c) 2023 Školní jídelny Kutná Hora